Hoppa till sidans innehåll

Exkursioner


Detta är en aktivitet för att umgås oftare, få lite extra träning, samt locka fler nya deltagare. Vi ska ge oss ut på gemensamma cykelturer till några av de många platser i Skåne med gott om sköna mtb-stigar. Det är som en helt vanlig gruppcykling, med skillnaden att vi har en karta att navigera efter. Exkursionsledaren har bestämt en slinga på ca 30 km och markerat ut den på kartan med hjälp av täta kontroller som inte ger några vägvalsalternativ. En i gruppen tar täten och leder till första kontrollen. När denne anser att man är framme (det sitter inga kontroller ute), stannar han/hon och ropar ut kontrollsiffran och nästa person tar över. Nybörjare kan följa med utan att behöva leda, men försöka hänga med på kartan iallafall. Vid varje kontroll får de en bekräftelse på var vi befinner oss om de har tappat bort sig. Även icke-orienterande MTB-cyklister kan följa med, bara för att få cykla på sköna stigar med familj och vänner.
 
Samling blir kl 10 (om inte annat anges) på anvisad plats enligt kalendern och Facebook.
Anmälan i förväg är obligatorisk för att veta hur många kartor som behövs.
 
Kartorna är en förenklad form av MTBO-karta som tas fram med hjälp av OpenStreetMap med alla stigar och vägar utritade, samt skillnad på öppen mark och
skog utritad, men övriga detaljer saknas.
 
Sträckan kommer att vara 25-35 km cykelväg och ska  ta mellan 2 och 3 timmar med stopp för lite snacks efter halva tiden. Tempot är lugnt så att alla hänger med.
Medlemmar i andra orienteringsklubbar är välkomna, och de som inte är medlemmar kan följa med ett par gånger för att prova och se om det är något som passar. Kartställ finns att hyra för dem som saknar.
 
Datum och område för Hösten 2019:
lördag 21/9 Sjöbo-Ora
lördag 26/10 Romeleåsen (omvänd riktning mot 2017, samt en del nya stigar)
lördag 23/11 Brösarp
Uppdaterad: 21 AUG 2019 20:20 Skribent: Nils Pistora
Epost: This is a mailto link

20170130_sponsorer

Sankt Hans eXtrem

Postadress:
Lunds OK - Orientering
Box 2119
22002 Lund

Kontakt:
Tel: 046201639, 046143989
E-post: This is a mailto link

Se all info