Hoppa till sidans innehåll

Vinterlund 21 januari 2020


 

Välkomna på nattorientering i Lund! Lunds OK arrangerar nattorientering i Lund tisdagen den 21 januari 2020 med samling i Lundagård. Arrangemanget är en del av Vinterlund 2019/2020.

Årets Vinterlund-nattorientering fick 139 startande (av drygt 150 anmälda). Drygt hälften var klubbanslutna orienterare. Resten ca 70 st var prova-på-deltagare med olika ambition vad gäller banlängd och tempo men alla med samma positiva inställning till att springa/jogga/gå/prova-på en orienteringsbana en mörk kväll i januari.
Där var rutinerade tävlingsorienterare med ljusstarka pannlampor. Där var deltagare som orienterat i sin ungdom och passade på när vi arrangerade i Lund city. Där var pensionärsparet som är flitiga Lundarundan-deltagare och nu vill prova på även nattorientering. Och där också ett var spontan-deltagande av en person som passerade samlingsplatsen Lundagård, frågade vad som hände ikväll och tyckte att det här verkade roligt.

Efter målgång var det glada miner i utstämplingen i sekretariatet, deltagarna uppskattade utmaningen de fick på Henrik Eklunds banläggning i centrala Lund. Ainas servering bjöd på fika och varmt att dricka till alla deltagare. Det värmde gott denna småfuktiga och lite blåsiga januarikväll!

Resultatlista Eventor
Sträcktidslistor Winsplits
Livelox Vägvalsanalys

Vi tackar för deltagarnas förståelse för att vi i sista-minuten var tvungna att stryka en kontroll från samtliga banor (kontroll nr 94). Startpersonalen gjorde ett snabbt jobb att kryssa över kontrollen på kartorna samt informerade alla deltagare i starten om att kontrollen utgår.

Stort tack till alla funktionärer!

/ Eva-Lotta

-----------------------

Välkomna på nattorientering i Lund! Lunds OK arrangerar nattorientering i Lund tisdagen den 21 januari 2020 med samling i Lundagård. Arrangemanget är en del av Vinterlund 2019/2020.

Kom och prova på gratis Nattorientering!
Passar dig som vill ut och röra på dig, letar nya utmaningar, är nyfiken och inte allt för mörkrädd. Både vuxna och barn är välkomna, lämpligt från ca 10 år.

Samlingsplats: Historiska museet i Lundagård, Krafts torg 1, Lund. Din cykel parkerar du vid samlingsplatsen. Kommer du med bil kan du parkera till exempel på Mårtenstorget, i P-Hus Färgaren Staffans gränd 4 eller i P-Hus vid Stadsbiblioteket.
Start: Du kan starta när du vill mellan kl 18.00 och 19.00
Startavgift: Gratis
Banor: Det finns 3 olika banor att välja mellan; ca 3 km, 5 km, och 7 km. Banorna mäts fågelvägen. Alla 3 banorna passar både nybörjare och erfarna orienterare. Välj banlängd efter din förmåga.
Maxtid: 90 minuter. Senast kl 20.30 börjar funktionärerna samla in kontroller.

Anmälan: Föranmälan senast kl 20.00 söndag 19 januari. Klubbanslutna orienterare gör sin anmälan på Eventor. För övriga per mail till This is a mailto link. Vid anmälan ange: Namn, bana, ev. klubbanslutning, och SI-nummer om du har egen SportIdent-pinne. Med föranmälan är du garanterad karta.
Direktanmälan: På samlingsplatsen från kl 17.30 tävlingsdagen, så länge det finns kartor kvar. Vi har extra kartor med oss, utöver till de föranmälda, först till kvarn.
Resultatlista: Kommer att publiceras på Lunds OKs hemsida.
Karta: Lunds stadskarta, skala 1:5 000, ekvidistans 2 meter, sprintnorm.
Kontroller: Reflexstav och SportIdent-enhet
Utrustning: Pannlampa (kraftig ficklampa kan också fungera), SportIdent-pinne för elektronisk stämpling (finns att låna för de som inte har egen). Kompass är också bra att ha.

Toaletter: Finns offentlig toalett i Lundagård vid Kyrkogata, ca 150 meter väster om Historiska museet.
Omklädning/dusch:
Erbjuds ej

Trafikvett: Banorna går i Lund Centrum med omnejd, t.ex. delvis i Stadsparken och Botaniska trädgården. På flera ställen passerar du vägar och gator med mer eller mindre tät trafik. Vänligen iaktta försiktighet och följ gällande trafikregler. Använd övergångsställen. Din säkerhet är viktigare än 10 sekunder på din måltid. Klä dig gärna i reflexväst.
Deltagande sker på egen risk.

Botaniska trädgården: Alla banorna har kontroller i Botaniska trädgården. Använd någon av de befintliga ingångarna för att komma in/ut, dvs förbjudet att hoppa eller klättra över några staket. Botaniska trädgården stänger kl 20:00, då låses alla grindar.

Introduktion till orientering: Är du ny på orientering och känner dig osäker på hur det funkar? Funktionärer från Lunds OK finns på plats från kl 17.30 för att ge dig en snabbkurs innan start!

Upplysningar: Epost This is a mailto link eller telefon Bittan 076-131 22 23, Eva-Lotta 070-285 07 30.

Välkomna och lycka till!

Lunds OK

 

Mer information / länkar:

- Prova på Nattorientering med Lunds OK (evenemanget på Vinterlunds hemsida)

- Vinterlunds hemsida

- Eventor för anmälan https://eventor.orientering.se/Events/Show/28256

 

Till medlemmar i Lunds OK:
Träningskommittén och styrelsen med flera fixar denna träningstävling. Alla LOKare är välkomna att delta, antingen springer man eller så hjälper man till med arrangemanget. För info kontakta Bittan, Aina eller Eva-Lotta.

 

Uppdaterad: 21 JAN 2020 23:42 Skribent: Eva-Lotta Bengtslin
E-post: This is a mailto link

Sankt Hans eXtrem


Sprattelgubben
Köp god choklad
Moroten och Piskan - Din lunchrestaurang på LTH

Actic Olympen - Din träningsanläggning
Skult - Ditt bästa klipp
Bra cykelhandlare i Lund
Mossagården - Alltid ekologiskt Gårdsbutik, Café, Festival, E-handel
Lundachark - Din köttbutik
Tesika - Bra företag!

Postadress:
Lunds OK - Orientering
Box 2119
22002 Lund

Kontakt:
Tel: 0
E-post: This is a mailto link

Se all info