Hoppa till sidans innehåll

Mer info till 10MILA 2019

26 APR 2019 09:39
Här kommer lite viktig information inför helgens Tiomila! Vi i LUEK håller på att kämpa med laguttagningen efter att fått några återbud. Vi siktar på att uppdaterade lag kommer fredag förmiddag.
  • Skapad: 26 APR 2019 09:39

Samåkning
I möjligaste mån ska vi försöka samåka så mycket som möjligt! Vi har lagt upp en tråd på Facebook om samåkning. Det är viktigt att alla ni som kör bil går in där och skriver när ni tänker åka och hur många platser ni har i bilen. Vi måste hjälpas åt så att alla får en plats i någon bil. Även ni som saknar plats kan skriva det där. Om det krisar för någon så hör av er till någon i LUEK så ska vi försöka hjälpa till.

Logi
Vi har bokat logi på hårt underlag som kommer ske i Knislinge, på Snapphaneskolan. Boendet ligger 15 km från TC. Arrangören står för bussresa mellan TC och boende. Observera att det finns flera skolor så att ni väljer rätt buss till rätt skola.

Service i LOK-tältet
I LOK-tältet kommer det bjudas på lite enklare mat i form av varm blåbärssoppa, smörgåsar och kakor. Troligtvis finns det lite kafe, te och korv också. Alla är välkomna att ta del av det som bjuds, men det är naturligtvis inte meningen att det som serveras i tältet ska täcka hela helgens näringsbehov. Framförallt kommer servicen bestå av pepp och hejarop. Arrangören har bra med matservice på TC, se ”PM Mat” på Eventor.

Övernattning i LOK-tältet
LOK-tältet är inte en plats för tystnad. Här är det meningen att vi ska umgås och snacka om alla våra bravader, även sent på natten och under de tidiga morgontimmarna. De som ännu inte har sprungit sitt lopp bör inte sova i LOK-tältet på TC, utan försöka komma inomhus i skolförläggningen. Övriga kan i mån av intresse och plats göra sig ett nattläger, men det är viktigt att alla som är där och som vill vara vakna både får plats med sig själva och sina grejer.

PM för tävlingen
Alla deltagare måste ta del av PM i dess helhet. Här kommer dock några extra viktiga punkter i PM:

Start Ungdomskavlen 10:15
Start Damkavlen 13:15
Start 10MILA 20:30
Omstart Ungdomskavlen 13:30
Omstart Damkavlen 19:00
Omstart 10MILA 09:00 och 09:10 (två omgångar med sträcka 10 först)

Använd egen SI-bricka som knyts till din sträcka vid incheckning.
Varje SI-bricka får endast användas en gång för någon av kavlarna. Ni som dubblar måste alltså ha två brickor. Vi ska se till att det finns några klubb-brickor att låna.
SI5 och SI8 kan inte användas på sträcka 8 och10 i 10MILA (pga för många kontroller för dessa brickor).

Skala på alla kartor 1:10000.
Kodsiffror finns både vid kontrollringarna samt på definitionen som är tryckt på kartan.

Solen går ner 20:35
Solen går upp 05:26

Startnummer för våra lag
Ladda hem 10MILA-appen och följ våra lag där. Det är ett utmärkt sätt att hålla lite koll på när det är dags att göra sig redo. Appen kommer uppdateras med årets tävlingsinfo någon dag innan tävlingen börjar.

Ungdomskavlen: 1045, 1108
Damkavlen: 673, 804, 827, 847
10MILA: 195, 201, 202, 301

Pannlampor
Alla nattlöpare måste förvissa sig om att man har en väl fungerande, och ordentligt laddad pannlampa. Var och en ansvarar själv för detta, men hjälp varandra och låna ut bra lampor vid behov.

Telefonlistan
Telefonlistan som har skickats ut på mail är uppdaterad, men ännu inte komplett. Ni som saknas och vill vara med kan maila This is a mailto link, så ser jag till att ni finns på listan som sätts upp i tältet på TC.

Till sist...
Många av oss kommer denna helgen springa sträckor som är betydligt längre än vad vi vanligtvis gör, men kom ihåg att det viktigaste är att vi har roligt. Allra roligast är det om vi får i mål alla våra 10 lag godkända och om alla vi som är med känner oss nöjda med vår insats. Vi kommer inte vara snabbast och vi kommer inte vara orienteringstekniskt bäst, men vi har starka pannben och ett härligt gäng som tar en kontroll i taget och läser kodsiffran varje gång!

/LUEK genom Emelie

 

Skribent: LUEK
Epost: This is a mailto link

20170130_sponsorer

Sankt Hans eXtrem

Postadress:
Lunds OK - Orientering
Box 2119
22002 Lund

Kontakt:
Tel: 046201639, 046143989
E-post: This is a mailto link

Se all info