Hoppa till sidans innehåll

Referat 10MILA 2012


Resultat:

Preliminära lagresultat

I övrigt se 10MILA-hemsidan för tex GPS-tracking och möjlighet att rita in sina vägval på Mapandcoach.

 

The 10MILA-story:

Svante rullade på fredagseftermiddagen in bussen på Sommarlovsvägen i Lund, där vi förväntansfulla LOKare stod och väntade. Väskorna packades in, Anna prickade av oss på busslistan och så var vi iväg. Mot 10MILA!

Mellan fredagen och lördagen sov vi i Boxholm, i en jättefräsch klubbstuga som delas mellan Boxholms skid- och orienteringsföreningar. Christer bjöd på kvällsfika och sedan rejäl frukost. Fem minuter före (!) utsatt tid åkte vi på lördagsmorgonen vidare mot Kvarn norr om Borensberg i Östergötland och 10MILA!

Vi möttes av ett blåsigt TC och var nära att få Kalevan Rastis tält i huvudet när det gjorde en luftfärd med looping över oss. Ungdomarna förberedde sig inför sin start, medans damer och herrar/gubbar under Christers kommando byggde upp LOKs tältläger. Fyra vita tält och två vindskydd utgjorde vårt hem under 10MILA-dygnet.

LOK-lägret 10MILA 2012

 

När tälten var väl förankrade med spännband och jordborr modell större kändes det tryggt och vi kunde följa LOK-ungdomarnas framfart med stort nöje.

 

Enligt beprövad LOK-Ungdom modell hade vi ett toppat förstalag och de övriga 3 lagen var uttagna med syfte att göra dem så jämna som möjligt. Förstalaget gjorde en bra insats, speciellt nämner jag Jenny som plockade 47 placeringar på andrasträckan och Pim 20 placeringar på tredjesträckan.

De övriga 3 lagen, varav ett i kombination med Andrarums IF, blev inte lika tajta som på 7-manna - 21 sekunder då, nu 9 minuter i mål. Rätt bra jobbat av Mats B1 ändå med laguttagningarna för att få till jämna lag.

 

Under eftermiddagen var det så damernas tur att göra sitt jobb i skogen. Det var världens längsta transportsträcka till startpunkten och sedan ytterligare hundratalet meter över åker innan damerna försvann in i skogen och fick lov att börja orientera. Återigen gjorde LOK-lagen en strong insats, och dam-UK kunde pusta ut med vetskapen att rätt tjej var på rätt sträcka i rätt lag. Förstalaget fick placering 103 - snöpligt nära 100-gränsen

Herrar och gubbar som åkt tåg eller bil till 10MILA hade under damtävlingen anlänt och sovtältet fyllts med madrasser och sovsäckar. Herrar med nattsträckor försökte vila, vi andra laddade med mat och klädde på oss varmare kläder. Gubbalagets fanclub hitade en plats vid målfållan och slog läger för natten i rosa kepsar.

 

Alla på TC fick uppleva det magiska när hela Kvarn lystes upp av 300+ starka panlampor i herrstarten. Göran i herrlaget gjorde en magisk insats och var bara 2 minuter efter tätet på halva banan. Sen sade tyvärr sockret och kroppen stopp ett tag, men ändå stabilt lopp i mål. Gubbalagets Mats B2 hade det tufft. En bom vid förstakontrollen gjorde att skogen blev tom och bristen på sällskap/stenmurar(!) i det klurigaste området gjorde den långa förstasträckan till en alltför stor utmaning.

Under natten fick även herrlaget resultatet ej godkänt fastän alla kontroller hade besökts. När Lucas stämplade ut efter sträcka 4 fungerade inte den första avläsningsenheten och sedan i nästa så var brickan helt tom på stämplingar. Protest lämnades in, tyvärr utan åtgärd från arrangören under 10MILA-dygnet. Överklagan om detta lär följa, se info på 10MILAs hemsida om Nollade brickor.

På söndagsmorgonen gick Halden imål som herrsegrare och LOK-lagen fick gå ut i omstart. Omstartslag på sträcka 10 fick springa med GPS-tracking - rekommenderas att kolla in Manuels borrande i täten och Anders Es lite långsammare färd på GPS-trackingen - Välj "10mila Herrar omstart 05.05.2012 Kvarn".

Tiomila2012_GPStracking

 

10MILA 2013

kommer att gå 4-5 maj i Gällöfsta i Upplands-Bro, 35 km från Stockholms central och Arlanda.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:49 Skribent: Eva-Lotta Bengtslin

Sankt Hans eXtrem


Sprattelgubben
Köp god choklad
Moroten och Piskan - Din lunchrestaurang på LTH

Actic Olympen - Din träningsanläggning
Skult - Ditt bästa klipp
Bra cykelhandlare i Lund
Mossagården - Alltid ekologiskt Gårdsbutik, Café, Festival, E-handel
Lundachark - Din köttbutik
Tesika - Bra företag!

Postadress:
Lunds OK - Orientering
Box 2119
22002 Lund

Kontakt:
Tel: 0
E-post: This is a mailto link

Se all info