Hoppa till sidans innehåll

Lunds OK mot 10MILA i Eksjö 2014


En knapp månad kvar! Här kommer mer detaljerad information.

Anmälda lag

Vi har anmält 2 st ungdomslag, 3 st damlag och 3 st herrlag, varav ett är avsett som damherrlag. Ifall det visar sig att reservlistan är tillräckligt lång och stark, så kommer vi att efteranmäla ytterligare ett damlag.

Boende och mat under 10MILA

Vi har bokat Lundstorps Hembygdsgård som ligger endast ca 5 km från TC. På kartan framgår exakt var. TC är på övningsfältet Ränneslätt i kartans SV del. Karta vägbeskrivning TC-Lundstorps hembygdsgård

Bilder på hembygdsgården

Vi disponerar hela huset från torsdag till söndag. I hembygdsgården kommer det under Unas ledning att serveras mat från kvällsfika på fredagen till frukost på söndagen. Exakta planeringen är inte klar, men det kommer att finnas möjlighet att äta frukost och middag där samt att ta med matsäck till TC, så man ska inte behöva köpa annan mat. Dessutom blir det ju blåbärssoppa i tältet som vanligt. Vi återkommer till detaljerna.

Det är hårt underlag som gäller. I huset finns en samlingssal, ett mindre sidorum, ett loft för ca 10 sovande, kök, 2 toaletter inne samt utedass. För de som önskar går det utmärkt att ställa upp husvagn/husbil eller tält utanför.

För matplaneringens skull behöver vi veta vilka måltider ni vill boka upp er på samt önskemål om specialkost. Ni som vet med er att ni är på gränsen att komma med som ordinarie i något lag måste ta ställning till ifall ni vill åka med även om ni inte blir uttagna. Det går då utmärkt att springa en öppen bana och kanske göra en ledarinsats. Jag kommer att skicka ett mail till alla som svarat JA eller NJA till att vara med och genom att svara på det kan ni anmäla era önskemål.

När vi lämnar stället på söndagen ska vi se till att diska, plocka upp löst skräp och bära ut sopor, men vi behöver inte städa.

Resa

För 10MILA-resenärer som åker på fredagen eller lördagen kommer vi samåka i egna bilar. Naturligtvis ser vi till att samåka och fylla bilarna så mycket som möjligt. Anmäl era önskemål och ev tillgång till bil till mig, så ska jag försöka pussla ihop detta. Om ni redan har en full bil vill jag gärna veta det också och när ni planerar att åka.

För hemresan gäller att ingen som inte har sovit ordentligt får lov att köra. Respektive bilägare ansvarar för att se till att det finns tillräckligt med pigga förare i bilen.

Ekonomi

Klubben brukar normalt stå för en stor del av kostanden för bussen som brukar ta oss till 10MILA. Eftersom det inte blir någon stor buss i år så har vi valt ett annat upplägg, som innebär att klubben står för en stor del av logi- och matkostnaden istället.

Alla vuxna över 20 år betalar 4 kr per mil till sin chaufför samt delar på parkeringsavgiften. De som kör ungdomar under 20 år kan få ersättning av klubben enligt gällande regler.

För boende fredag till söndag samt mat enligt ovan betalar man 100 kr per person. Detta pris gäller oavsett hur mycket av denna service som utnyttjas, men om man inte alls utnyttjar servicen behöver man förstås inte betala.

För de som åker upp redan på torsdagen kommer Mats Bredfelt att organisera transport och mat samt ekonomin för det dygnet.

Uttagningstävlingar

UK kommer att titta lite extra på resultaten från följande tävlingar:

  • Måndag 21 april Helsingborgs SOK
  • Söndag 27 april Hjärnarps GHOL

Vid dessa tävlingar uppmanas alla 10MILA-löpare att springa högsta D21- respektive H21-klass. Hjärnarps tävling är en Silva league och nej, vi förväntas inte springa i elitklasserna. Vanlig DH21 blir utmärkt.

Om man är 40+ och omöjligt kan tyda krumelurerna på 15000-delen, så kan man ta D40 respektive H40 istället. 10MILA kommer att ha 10000-del på samtliga sträckor.

Gör en insats – få startavgiften betald i öppen klass

Jag vill gärna påminna om att vi vill gärna att 10MILA ska locka många av klubbens löpare och ledare, inte bara de som har förmånen att vilja och kunna bli uttagna att springa i något av lagen. Under 10MILA-dygnet behövs ledarinsatser av olika slag och för alla som på förhand anmäler till mig att man vill göra en insats kommer klubben att betala en startavgift i öppen klass. Ledarinsatser som behövs är t ex mathållning, lagledare och transporter mellan boende och TC. Reglerna för att få en fri start är enkla:

  • Man ska före 10MILA ha anmält sitt intresse till mig och efter överenskommelse blivit tilldelad en eller flera uppgifter.
  • Överenskomna uppdrag ska vara slutförda.
  • Man får 1 st startavgift betald.
  • Löpare i öppen klass betalar samma avgift (100 kr) för kost och logi som löparna i stafettklasserna.
  • Alla är välkomna att utföra ledaruppdrag, men de som springer i någon av stafetterna är inte berättigade till fri start i öppen klass.

Slutgiltiga lag

De slutgiltiga lagen kommer att presenteras på kvällen söndagen den 27 april. Studera gärna mars månads lag och lämna eventuella synpunkter till Sara och Hanna.

 

Anna Ljungqvist

LOK-förare 10MILA 2014

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:55 Skribent: Anna Ljungqvist genom Eva-Lotta

Sankt Hans eXtrem


Sprattelgubben
Köp god choklad
Moroten och Piskan - Din lunchrestaurang på LTH

Actic Olympen - Din träningsanläggning
Skult - Ditt bästa klipp
Bra cykelhandlare i Lund
Mossagården - Alltid ekologiskt Gårdsbutik, Café, Festival, E-handel
Lundachark - Din köttbutik
Tesika - Bra företag!

Postadress:
Lunds OK - Orientering
Box 2119
22002 Lund

Kontakt:
Tel: 0
E-post: This is a mailto link

Se all info