Hoppa till sidans innehåll

Vad hände på 25-manna 2009 egentligen?!


Här finns en resultatsammanfattning

 

Kontroll nummer 3. ”Måste springa om henne, kom igen nu. Öka, öka!!

Varför ska D60+ vara så himla snabba?” Jag tar i lite till, jag måste ju ändå vara lite snabbare än henne? Eller?? Jag ser några människor till runt omkring oss. ”Vad ska de tro? Att jag, en D16 tjej kan inte springa om en D60?” Jag beslutar mig för att de allt ska få se. Jag lägger i en högre växel och spurtar äntligen om henne. Yes! Självförtroendet är tillbaka!

Resten av loppet går jättebra. Jag tänker på hur härlig terrängen är i Stockholm, med bra passager och stråk och detaljerade kartor.

 

När jag kommer in mot målområdet blir jag förundrad över vilket kamratligt sätt orienterare har. Exakt alla vid avspärrningen börjar klappa för mig. ”Gud, vad snabb jag måste se ut” tänker jag och lyfter blicken ytterligare. Jag ökar längden på stegen och det känns som om jag flyger fram! ..Tills.. plötsligt en snabb elitlöpare från ingenstans passerar mig. Och inte nog med det, bakom henne kommer ett helt lag springande! Det går plötsligt upp för mig att det inte är åt mig alla klappar, utan åt det röda laget, som kommer i mål efter sin sista sträcka! Och dessutom blockerar min växlings fålla!

Men som tur är finns det två fållor så jag (lite sur nu får jag medge) rusar in i den andra istället, målstämplar, rycker vår näst sista karta och lämnar över till Andreas.  

 

Vi är i Stockholm på 25 mannakavlen, sträcka nr.23. Det har tagit oss 8 timmars bussresa, 7h sömn på hårt underlag (åtminstone för vissa..;), och otaliga nerver för att komma hit. De två första sträck-löparna lyckades få in laget bland de tvåhundra bästa, och efter det plockade varje sträcka placeringar, vissa fler och andra färre, men alla plockade! Sanna, som sprang den avslutande sträckan tog in beundransvärda 12 placeringar och laget hamnade till slut på en fin 108:onde plats av 350 st startande lag!! 

 

På lördagskvällen var alla trötta. De flesta gick till någon pizzeria i närheten, kollade på fotboll och låg sen mest och slöade.

På söndagsmorgonen var många laddade igen, men andra tog det fortfarande lite lugnare.

Men några som lyckades med bra resultat på söndagen var bl.a. Sanna (8) Anna (11) i D18elit, Göran (18) H21-1, Torill (3) D65, Ingela (8) D45, Frida (5) D20, Pim (13) i D14.

Stort Grattis till er!!

 

På bussen hem var det rätt mycket tystare än på vägen upp. Jag tror att de flesta sov eller i alla fall nickade till en stund. Men jag tror även att de flesta var väldigt nöjda med åtminstone ett lopp. Det tycker jag annars att hela laget ska vara, för alla kämpade på jättebra!

Det hela var en mycket lyckad helg med mycket munterheter. Stort tack till alla deltagare men framför allt ett varmt tack till Christer, Anna och Svante som jag tror är de som fixade mest med inköp, lokal, bussar osv. 

 


                 Av: Erica Andersson

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:22 Skribent: Anna Olsson

Sankt Hans eXtrem


Bra cykelhandlare i Lund


Tesika - Bra företag!

Moroten och Piskan - Din lunchrestaurang på LTH

Actic Olympen - Din träningsanläggning
Skult - Ditt bästa klipp

Lundachark - Din köttbutik

Mossagården - Alltid ekologiskt Gårdsbutik, Café, Festival, E-handel

Glasmästar´n i Lund

Postadress:
Lunds OK - Orientering
Box 2119
22002 Lund

Kontakt:
Tel: 046201639, 046143989
E-post: This is a mailto link

Se all info