Hoppa till sidans innehåll

Nybörjare


Informationsträffar för nybörjare och alla som vill veta mer om Lunds OK

Lunds OK bjuder in till informationsträff i klubbstugan en vardagskväll för att informera om klubbens verksamhet, träningar och tävlingar - minst 2 gånger på hösten och 2 gånger på våren.

Vår nybörjarkurs börjar i mars/april varje år. Runt februari månad kommer det ut information om kursen och anmälan på vår hemsida.

 

Informationsträffar hösten 2022
Informationsträffar planeras till onsdag 7 september och onsdag 14 september. Båda träffarna är på Stallet, börjar kl.18:30 och varar ca 1 timme. Stallet är Lunds OKs klubbstuga och ligger på baksidan av Dalbybadet, Lögarevägen i Dalby. Gå förbi tennisbanorna och runt husknuten så hittar ni oss.

Under träffen kommer man att få se klubbstugan, träffa några klubbmedlemmar, få information om de träningar vi har, hur dessa fungerar och vilken övrig verksamhet vi bedriver. Och även hur det fungerar med tävlingar etc.

Det är samma info på de 2 träffarna, så tanken är att man ska delta vid endast ett tillfälle - välj den dag som passar bäst!

Informationsträffen är alltså inget träningstillfälle och innehåller ingen undervisning i orientering, - utan i stället en möjlighet för nya att förstå hur det fungerar inom klubben innan man kommer på träningarna. På träningarna är det mycket som händer, folk rör sig överallt och det är svårt att veta vem man ska prata med etc. Oftast finns det inte heller tid för den som håller i träningen att ta sig an de nya på annat sätt än att förklara vad träningen går ut på och vad man förväntas göra.

För mer info eller andra frågor maila gärna klubben på This is a mailto link

Välkomna!

 

Kort info om klubben

Lunds OK är en av Skånes största orienteringsklubbar. Framför allt har vi en stor ungdomsverksamhet och våra ungdomar tävlar i elitserien i Skånes ungdomsserie. Vi har klubbstuga vid Dalbybadet i Dalby där vi bedriver en stor del av vår verksamhet.

Vi har orienteringsträning på tisdagar (augusti-maj) ofta från klubbstugan men även tex på Romeleåsen eller andra ställen nära Lund/Dalby. För nybörjare och de allra yngsta är orienteringsträningen istället torsdagar.  Det finns träningsgrupper för alla åldrar och nivåer. Nybörjarkurs för barn och vuxna på våren startar i mars och eventuellt även en omgång på hösten med start i slutat av augusti. Träningskommittén arrangerar träningarna för äldre ungdomar och vuxna. Ungdomskomittén arrangerar träningarna för barn, yngre ungdomar och nybörjare.

På torsdagar är det löpträning (typ intervaller) från klubbstugan (april-oktober). Under november-mars är torsdagsträningen i Lund och kombinerar löpträning med MAQ-gympa i Fäladsskolans gymnastiksal.

På helger (mars-april samt augusti-oktober) deltar klubbens medlemmar i orienteringstävlingar i Skåne eller i andra delar av Sverige. Under sommaren är höjdpunkten O-Ringen i slutet av juli. Klubben deltar även i stafetter som Tjoget, 10MILA och 25-manna.

Klubben arrangerar även varje år orienteringstävlingar, alltifrån mindre närtävlingar till större arangemang.

För mer info eller andra frågor maila gärna klubben på This is a mailto link

 

Student i Lund?

Alla orienterande studenter i Lund med omnejd är välkomna att träna med Lunds OK. Detta gäller även de som vill fortsätta springa för sin gamla klubb, under en viss tid eller under hela sin studieperiod.
Läs mer: Student

 

Hur blir jag medlem?

Läs mer: Medlemsavgifter

 

Välkomna till Lunds OK!!

Uppdaterad: 29 AUG 2022 00:01 Skribent: Lunds OK
E-post: This is a mailto link

Sankt Hans eXtrem


Sprattelgubben
Köp god choklad
Moroten och Piskan - Din lunchrestaurang på LTH

Actic Olympen - Din träningsanläggning
Skult - Ditt bästa klipp
Bra cykelhandlare i Lund
Mossagården - Alltid ekologiskt Gårdsbutik, Café, Festival, E-handel
Lundachark - Din köttbutik
Tesika - Bra företag!

Postadress:
Lunds OK - Orientering
Box 2119
22002 Lund

Kontakt:
Tel: 0
E-post: This is a mailto link

Se all info