Hoppa till sidans innehåll

FAQ


Hur når jag ungdomsledarna?

E-post: This is a mailto link Läses inte varje dag, i alla fall inte under lågsäsong. Men vi svarar så fort vi kan. Har man ett ärende som behöver snabbt svar är det bäst att ringa någon av ungdomsledarna. Telefonnummer till dessa finns i signaturen i de mejl som skickas ut i respektive grupps lista.

Visa svar


Dölj svar


När har vi läger? Vem får följa med?

Vi ordnar en del läger, oftast i samband med att vi tävlar. Ibland riktar vi oss till de lite äldre och tävlingsvana ungdomarna och ibland till de som är nyast. Ofta finns det möjlighet att mamma eller pappa följer med på lägret (vi kan ju alltid behöva lite hjälp med t ex matlagning och transporter).

Visa svar


Dölj svar


Hur tävlar vi? Måste jag tävla?

Det finns lite olika typer av tävlingar. För ungdomarna prioriterar vi de som ingår i Ungdomsserien, men man får gärna springa hur många andra tävlingar man vill.

Ungdomsserien är en bra inkörsport till att börja tävla. Då är det många ungdomar med och även de flesta av oss ledare. I träningsprogrammet hittar du vilka tävlingar som ingår i Ungdomsserien. För att leta bland alla OL-tävlingar i Sverige går du in på http://eventor.orientering.se/ och klickar på tävlingsprogram. Kanske kan du hitta en tävling att vara med på när ni är i sommarstugan eller den helgen ni ska hälsa på farmor!

Vi ser de prioriterade tävlingarna som en del av vår träning. Det är roligt och utvecklande att träna i andra områden än Skrylle och det finns banor för alla kunskapsnivåer. Kom ihåg att man inte behöver delta i tävlingsklass om man inte vill. Det finns öppna banor som man kan anmäla sig till på tävlingsplatsen samma dag. Man väljer då svårighetsgrad och längd. Det finns också U-klasser (U=utveckling) där man också kan springa två tillsammans eller ha med en skugga.

Samåkning från Dalbybadets parkering har vi framför allt när det är ungdomsserietävlingar. Det finns alltid möjlighet för ungdomar att följa med på tävlingar även om inte föräldrarna kan skjutsa. Hör av er till ungdomsledarna i förväg så löser vi det.

Du hittar mer information om hur en tävling går till, vad man bör ha med sig osv på Lunds OKs hemsida under Ungdom/Vad är orientering/Hur tävlar vi?

Visa svar


Dölj svar


Hur anmäler jag mig till en tävling?

Anmälan till tävlingar sker via Eventor. Du hittar information på Lunds OKs hemsida, under ”tävlingsanmälan” om hur du får inloggningsuppgifter och hur du anmäler dig till tävlingar.

Fråga någon av ungdomsledarna så hjälper vi dig både att få en egen inloggning och att anmäla dig innan du fått det.

Oftast har vi sista anmälan till en tävling kl 18 om man inte anmäler sig själv i Eventor (då är det oftast kl 24.00). Om man mailar en anmälan till oss efter kl 18 är det viktigt att man hör av sig och kollar så att det är någon som ser mailet och gör anmälan. Väntar man till dagen efter sista anmälan blir det en efteranmälan och det kostar 50% extra. Ungdomarnas anmälningsavgifter står klubben för, men den extra efteranmälningsavgiften får man betala själv.

Visa svar


Dölj svar


Vilken kompass och SI-pinne ska jag köpa? Var beställer jag dem?

Har du bestämt dig för att fortsätta med orientering efter nybörjarkursen är det bra att skaffa en egen kompass.

SI-pinne kan du låna på träning och på tävling. För lån vid tävling ska ni kontakta Catarina Hjelm några dagar före tävlingen, helst före ni anmäler er då bricknummer ska anges vid anmälan. Catarina nås på This is a mailto link.

Vill du köpa en egen gå du till https://www.sportident.se/. Just nu finns tre olika att välja mellan SI-card 9, SI-card 10 och SI-card 11. Skillnaden mellan 9 och 10 är lagringskapacitet, där 9:an är fullt tillräcklig för de allra flesta. SI-card 11 har en extra funktion, när du stämplar blinkar pinnen en liten stund så att du även kan se att stämplingen har tagit. Det finns också en variant som kallas för SIAC som används vid framför allt större tävlingar, med den kan man springa snabbt förbi kontrollen och bara svepa med handen över den. Kommer säkert mer och mer men hittills används med på typ VM.

Visa svar


Dölj svar


Var beställer jag klubbkläder?

Linda Karlsson har hand om klubbkläderna. Du kan nå henne via This is a mailto link.

Visa svar


Dölj svar


Kan man få låna pannlampor?

Klubben har några pannlampor till utlåning till ungdomar för träning och tävling. Kontakta Åsa Eneroth (This is a mailto link). För de yngsta (vit grupp) tas alltid lånelampor ut till träningar.

Visa svar


Dölj svar


Var ska jag höra av mig vid frågor?

Du når oss genom att maila This is a mailto link. Läses kanske inte varje dag men vi svarar så fort som möjligt. Behöver du ett snabbt svar är det bäst att ringa någon av ledarna, telefonnummer finns i e-posten som skickas ut till respektive grupp.

Visa svar


Dölj svar


Hur vet jag vad som är på gång?

Vi kommunicerar via e-post. Läs dessa om du vill hålla dig uppdaterad och inte missa några tävlingar, läger eller ändringar i schemat. Kom ihåg att maila This is a mailto link om du byter mailadress.

Vi har också en Facebooksida där information läggs ut löpande. Följ oss på FB: https://www.facebook.com/Lunds-OK-206469325505/

På hemsidan (www.lundsok.se) hittar du information som gäller ungdomarna under fliken ”Ungdom”.

Allmän klubbinformation hittar du på hemsidans startsida.

Visa svar


Dölj svar


Hur läser jag träningsprogrammet?

De flesta träningstillfällen är samma för alla grupper, men det kan vara så att f a gul, orange och lila grupper tränar på annan plats än Stallet. Det står då vilken grupp som ska vara var.

Olika färger anger om det är en tävling eller ett läger t ex. Förklaring över vad färgerna betyder finns längst ner.

Visa svar


Dölj svar


Får föräldrar vara med på träningarna?

Självklart, föräldrar är alltid välkomna! Vi uppskattar om föräldrarna är med i början och skuggar barnet. När barnen sen blir varma i kläderna kan man passa på att själv ge sig ut på en löprunda eller vara med på klubbens OL-träning. Ibland behövs det också hjälp med t.ex. att fixa fika efter träningen.

Visa svar


Dölj svar


Hur vet jag vilken grupp jag tillhör?

Vi delar in oss i träningsgrupper efter kunskap.

Grön = nybörjarkurs

Vit = Vi tränar för att klara av banor på vit nivå, motsvarande HD10 i tävlingsklass

Gul = Vi klarar av vita banor på både träning och tävling, vi tränar för att klara gula banor, motsvarande HD12 i tävlingsklass.

Orange = Vi klarar gula banor på både träning och tävling, vi tränar för att klara orangea banor, motsvarande HD14 i tävlingsklass.

Lila = Vi klarar orangea banor på både träning och tävling, vi tränar för att klara lila banor, motsvarande HD16 i tävlingsklass.

Generellt sett tränar vi på en nivå högre än man tävlar. Ibland ligger man i gränsen mellan två grupper och då ger ledarna råd om vilken grupp du ska träna med vid respektive träningstillfälle.

Visa svar


Dölj svar


Hur funkar träningar?

Tisdagsträningar

Har vi under perioderna aug-mars med ett kortare juluppehåll

Vi tränar kl 18.00, kom gärna lite före. Vi samlas vid Stallet (klubblokalen) om det inte står något annat i schemat.

Bocka av dig hos ungdomsledare när du kommer.

Om du vill ha fika efter träningen skriver du upp ditt namn på fikalistan i hallen. Kostnad 5 kr/smörgås.

Ta med din kompass, det finns att låna om du inte hunnit skaffa egen.

Vi tränar till ca 19.15-19.30 och därefter duschar vi och fikar i klubbstugan.

Torsdagsträningar

Perioden Sommartid

Kl 18.30 är det löpträning för alla från ca 12 år med Stallet som utgångspunkt. Vi springer bl a intervaller och olika fartlekar. Träningen är upplagd så att alla kan vara med, oavsett nivå.

Vit grupp och nybörjarkursen går på torsdagar. Start är normalt 18.30.

Perioden Vintertid

Kl 18.45 kör vi löpträning inne i Lund för äldre ungdomar och vuxna. De yngre ungdomarna har inomhusträning.

Kl 20-21 samlas vi i idrottshallen för styrketräning i form av cirkelträning med olika stationer.

Visa svar


Dölj svar


Ungdomskommittén kontaktar du på This is a mailto link

Klädförsäljning: Linda Karlsson. Nås via This is a mailto link

Nybörjarkurs startar vanligen i mars. Frågor besvaras av 

Ing-Britt Swedenborg. Nås via  This is a mailto link

 

 

 

Sankt Hans eXtrem


Sprattelgubben
Köp god choklad
Moroten och Piskan - Din lunchrestaurang på LTH

Actic Olympen - Din träningsanläggning
Skult - Ditt bästa klipp
Bra cykelhandlare i Lund
Mossagården - Alltid ekologiskt Gårdsbutik, Café, Festival, E-handel
Lundachark - Din köttbutik
Tesika - Bra företag!

Postadress:
Lunds OK - Orientering
Box 2119
22002 Lund

Kontakt:
Tel: 112
E-post: This is a mailto link