Hoppa till sidans innehåll

Vår värdegrund


Barn- och ungdomsverksamheten omfattar alla till och med 16 år. Gränsen ska ses som ett riktmärke. Efter 16 år är man junior.

·         Lunds OK ska erbjuda medlemmarna en stimulerande och meningsfull verksamhet, där orienteringens unika möjlighet för olika generationer att orientera tillsammans ska tas tillvara.

·         Lunds OK ska erbjuda barn och ungdomar en trygg social miljö byggd på kamratskap. Var och en kan bli delaktig i utformningen av verksamheten och därmed vänja sig vid att ta ansvar för sig själv, andra och föreningens verksamhet.

·         Lunds OK vill genom att lära ut orientering på ett pedagogiskt, allsidigt, roligt och lekfullt sätt intressera barn och ungdomar för sporten. Träningsverksamheten ska bedrivas med en stegvis utveckling i orienterings- och tävlingsteknik.

·         Lunds OKs verksamhet ska utformas så att den motverkar utslagning och ger en kvalitativ och långsiktig utveckling för alla. De tillfällen då ungdomar i yngre tonåren, 13-16 år, väljs ut till olika aktiviteter ska begränsas.

·         Orienteringsträningen för barn och ungdomar ska vara allsidig och omväxlande och ledas med goda kunskaper om barn och ungdomars utveckling, samt med de metoder som vi använder vid undervisning i orientering.

·         Alla som vill ska få vara med. Alla som är med ska ha möjlighet att lyckas utifrån sina egna förutsättningar och behov. Deltagarna i klubbverksamheten ska lära sig visa respekt för regler, kamrater och ledare.

·         Tävlingsverksamheten för barn och ungdomar ska genomföras under trygga former där upplevelsen är det viktiga, inte tävlingsresultatet.

·         Medlemmarna ska ta tillvara den kunskap om natur och miljö som finns i klubben. Det ska vara naturligt att känna till på vilket sätt orienteringsidrotten tar hänsyn till djur och natur, markägare, jägare och andra grupper som har naturen som arena samt hur vi kan bidra till ett större hänsynstagande till natur och miljö.

Uppdaterad: 28 FEB 2018 19:31 Skribent: Peter Dannbring

Ungdomskommittén kontaktar du på This is a mailto link

Klädförsäljning: Linda Karlsson. Nås via This is a mailto link

Nybörjarkurs startar vanligen i mars. Frågor besvaras av 

Ing-Britt Swedenborg. Nås via  This is a mailto link

 

 

 

Sankt Hans eXtrem






Sprattelgubben
Köp god choklad
Moroten och Piskan - Din lunchrestaurang på LTH





Actic Olympen - Din träningsanläggning
Skult - Ditt bästa klipp
Bra cykelhandlare i Lund
Mossagården - Alltid ekologiskt Gårdsbutik, Café, Festival, E-handel
Lundachark - Din köttbutik
Tesika - Bra företag!

Postadress:
Lunds OK - Orientering
Box 2119
22002 Lund

Kontakt:
Tel: 112
E-post: This is a mailto link