Hoppa till sidans innehåll

Tack till årets deltagare och grattis till vinnarna


Ett stort GRATTIS till följande vinnare i årets Lundarunda.


1:a pris Presentkort 1000 kronor på Lindelöfs Cykel och Sliperi

Birgitta Harlén


2:a pris Presentkort 500 kronor på Lindelöfs Cykel och Sliperi

Roland Akselsson


3:e - 4:e pris Presentkort 450 kronor på Skult Frisörsalong

Harald Olsson, Karin Hagwall


5:e - 8:e pris Väska från Team Sportia värde 300 kronor

Ingrid Billing-Godin, Inga Hansson, Tore Åkesson, Mats Hagwall


9:e-16:e pris Presentkort 100 kronor på Lindelöfs Cykel och Sliperi

Sonja Nilsson, Per Carlsson, Britt Snogerup, Malin Scharffenberg, Karin Robertz, Familjen Hildingsson, Birgitta Ekvall, Karin Frisendahl
(Presentkorten har skickats hem till samtliga vinnare.)


Rätt svar: 1:A, 2:E, 3:O, 4:M, 5:N, 6:P, 7:S, 8:V, 9:X, 10:U, 11:I, 12:R, 13:Y, 14:C (utgått), 15:AB, 16:AE, 17:G, 18:H, 19:K, 20:AG, 21:F, 22:Z, 23:L, 24:AA, 25:B, 26:T, 27:D, 28:AC, 29:AF, 30:AD


Tack alla ni som köpt årets Lundarunda och hoppas att ni haft en eller flera trevliga stunder i och runt om vår stad. Att döma av många av era kommentarer så verkar det som om årets runda var ganska svår, och inte blev den lättare av att verkligheten förändrades. Nummer 14 fick utgå. Det var en skyddsplatta vid fontänen på Mårtenstorget som kommunen tog bort lagom till Lundarundan började. Dessutom så hade vi gjort ett misstag vid ring 1, S:t Hans backar. Vi hade fotograferat den östra bron men ritat ringen vid den västra ca 75 meter därifrån. Vi ber så mycket om ursäkt för detta. 


Leif Runesson har också påpekat att bildtexten till bild A (ring 1, S:t Hans backar) inte heller var helt korrekt. Så här skriver han: ”Kabbeleka och smörboll planterades in 1999 i samband med att parken restaurerades. Jag har inventerat växterna i området sedan 2009 och har inte sett dem där. De är sannolikt utkonkurrerade. ...Vid parkrestaureringen började man leda regnvatten från byggnader, gator och torg från hela Norra Fäladen till den nygrävda bäcken. Det mesta av vattnet rinner i underjordiska rör under bäcken. Med hjälp av en pump lyfter man upp en del av flödet så att det, om allt fungerar, finns vatten i bäcken även om det inte har regnat på länge. Detta torrvädersvatten kommer från husdränering.  Däremot ökar inte vattenmängden i bäcken så fort det börjar regna utan först när den underjordiska ledningen är rätt full. Det tillkommande vattnet måste passera över en barriär för att nå bäcken.” Intressant tycker vi och tackar Leif för kommentaren.


Vi tackar också alla som sålt Lundarundor samt våra sponsorer som därmed bidragit till klubbens verksamhet. Tack också för alla trevliga och uppmuntrande kommentarer vi även i år fått tillsammans med svaren:

 • Som vanligt var det mycket trevligt. Men lite svårare. Vi var 8 st. som cyklade runt och på vissa kontroller höll vi på länge att leta efter den rätta bilden. Solen lyste och matkorgen var fullpackad med både det ena och det andra. 
 • Supergillar denna sommaraktivitet! Längtar redan till nästa års runda.
 • Emellanåt "lite" svår! Men det ska det vara också! Trevligt tema
 • Det har varit lika roligt som det brukar vara, men svårare. Tack för denna gång.
 • Mycket trevligt. Får se sidor av Lund som jag annars aldrig besökt. Saknar dock att ni inte har Nöbbelöv- Gunnesbo med.
 • Tack för en trevlig och rolig tävling  -  fortsätt helst!
 • Jättekul att leta efter bilderna i verkligheten! Vi gör det med mamma eller mormor. 
 • Vi har gjort Lundarundor sedan 1997 och tycker det är väldigt roligt.
 • Tack för en mycket trevlig aktivitet. Jag gillar era kluriga texter och att få komma till platser och titta på detaljer som jag aldrig skulle ha tittat på annars. Det måste bli allt svårare att variera sig med åren, men jag tycker att ni än så länge klarar denna svårighet utmärkt.
 • Jätterolig och lärorik orientering. Har flyttat tillbaka till Lund efter många år som Malmöbo. Lär och återupplever staden.
 • Har lagt mycket tid på Mårtenstorget innan jag kom på att jag borde titta på hemsidan. 
 • Som vanligt jättekul.


Uppmuntrade av alla dessa och många flera härliga kommentarer lovar vi att återkomma med en ny Lundarunda nästa år. Då med ett nytt tema, som får bli en hemlighet till dess.


Väl mött igen nästa år önskar Lunds Orienteringsklubb!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:20 Skribent: Peter Bengtslin

Kontakta oss i Lundarundankommitén på epost:This is a mailto link.

Sankt Hans eXtrem


Sprattelgubben
Köp god choklad
Moroten och Piskan - Din lunchrestaurang på LTH

Actic Olympen - Din träningsanläggning
Skult - Ditt bästa klipp
Bra cykelhandlare i Lund
Mossagården - Alltid ekologiskt Gårdsbutik, Café, Festival, E-handel
Lundachark - Din köttbutik
Tesika - Bra företag!

Postadress:
Lunds OK - Orientering
Box 2119
22002 Lund

Kontakt:
Tel: 0
E-post: This is a mailto link

Se all info