Hoppa till sidans innehåll

Våren 2021


Vårterminen 2021

Välkomna till veckans bana

Under den tid som vi inte kan träffas och träna tillsammans på tisdagskvällarna kommer TK att erbjuda veckans bana. Karta finns alltid att ladda ner här på Tisdagsträningssidan. Ibland finns även några kartor utskrivna och finns vid start/mål som man kan använda. Ibland finns kontroller utsatta, ibland inte. Banan finns på Livelox så att man kan använda Usynlig-O eller tex Garmin O-range.
Tema och samlingsplats för Veckans bana är enligt träningsprogrammet nedan.

Veckans bana vecka 4

Nyp-OL (individuell keps-OL)
Syfte: Noggrann kontrolltagning, dvs att lära sig att välja ut en bra ”sista säkra” och sedan läsa kartan noga in till själva kontrollpunkten. Se dig omkring på karta och i terrängen för att kontrollera att platsen är den rätta.
Instruktioner: Du ska springar en bana 2 varv, sätta ut kontrollmarkeringar första varvet och plocka in dem andra varvet. Välj lång, mellan eller kort bana och värm upp genom att jogga till platsen för start och mål. Varje kontrollpunkt skall du markera i naturen med ett litet föremål, t ex en klädnypa. Det finns sex kontroller på varje bana som du skall sätta ut. Samtliga har definitionen stenen uppe på. När du är klar springer du ett varv till och plockar in dina sex klädnypor/föremål. Skulle någon annan råka vara i skogen samtidigt som du och det finns mer är ett identiskt föremål på stenen tar du bara in ett av dem. Tag tid på de två varven var för sig och jämför. Vi gissar att du fick mycket bättre tid på andra varvet för det är mycket lättare att hitta en kontroll som redan är utsatt än att sätta ut en själv. Jogga tillbaka till stallet och lägg tillbaka kartan med klädnyporna i backen så att fler kan träna. Ladda upp på Livelox så ser du om du satt ut dina kontroller rätt.

Start/mål: Utgångspunkt från Stallet Dalbybadet. Ca 1 km från Stallet till start/mål.
När: Vecka 4. Från söndag 24 januari kl 13:00 till söndag 31 jan kl 13:00. Kartor ligger i lådan utanför Stallet.
Bana: Lång (8 km = 2 x 4 km), Mellan (6 km = 2 x 3 km), Kort (4 km = 2 x 2 km). Korrigering: Lång 6.7 km, Mellan 5.3 km, Kort 3.4 km.
Kontroller: Finns ej utsatta, du sätter ut och plockar in egna kontrollmarkeringar själv.
Karta: Skrylle, skala 1:8800 - pga utskriftskrångel. Kartor ligger i en plastlåda precis utanför dörren på Stallet. Varje karta är försedd med sex klädnypor. Lägg gärna tillbaks kartan efter du sprungit så att fler kan träna.
Ladda ner karta: Ladda ner och skriv ut kartan själv om du vill. Tag i så fall med dig sex små föremål. Karta Veckans_bana_2021-4.pdf
Livelox: Kommer på Livelox. Ladda gärna upp efter din träning. Ladda upp första varvet som ”Ditt Namn ut”. Ladda upp andra varvet som ”Ditt Namn in”.

Tänk på att hålla distans om du tränar samtidigt med någon annan.

Välkomna! önskar Sara & Kyrre

 

Veckans bana vecka 3

Kartminne
Syfte: Förenkling, dvs att lära sig att läsa på det som är tydligt och sålla bort resten som bara tar tid att läsa. Om du inte har helt fotografiskt minne så kan du inte läsa in alla detaljer på kontrollsträckan utan måste läsa in endast det som du tror att du behöver för att hitta fram till kontrollen.
Instruktioner: Vid startpunkten = på anslagstavlan utanför Stallet, och sedan vid varje kontroll, sitter det ett utsnitt av kartan med nästa kontroll inritad. Du läser in och springer till den kontrollen och läser där in till nästa osv. Vid en kontroll finns möjlighet för avkortning, då finns där 2 kontroller inritade på kartan.
Egentligen ska denna träning genomföras utan egen karta med sig. Men eftersom det finns en liten risk att någon kontroll (och därmed anvisningen till nästa kontroll) försvinner under veckan, så rekommenderas att ni tar en karta med hela banan med er som säkerhet. Vik ihop med vita sidan utåt och stoppa i en plastficka så att ni inte tjuvkikar.

Start/mål: Stallet Dalbybadet.
När: Vecka 3. Kontroller utsatta från söndag 17 januari kl 13:00 till söndag 24 jan kl 13:00. Kartor ligger i lådan utanför Stallet
Bana: Kartminne 6.4 km. Finns avkortning på ett ställe, blir då ca 4.5 km.
Kontroller: Skärmar med reflex och kartklipp som visar nästa kontroll.
Karta: Skrylle, skala 1:10 000. Kartor ligger i en plastlåda precis utanför dörren på Stallet. Lägg gärna tillbaks kartan efter du sprungit så att fler kan träna.
Ladda ner karta: Ladda ner och skriv ut kartan själv om du vill. Karta Veckans_bana_2021-3.pdf
Livelox: Kommer på Livelox. Ladda gärna upp efter din träning.

Tänk på att hålla distans om du tränar samtidigt med någon annan.
Välkomna! önskar TK/Fabbe

--

Träningskommittén har två uppsättningar nya skärmar numrerade 31-59 resp. 131-159. På kartan kommer dessa normalt vara numrerade 31-59 oavsett vilken av uppsättningarna som används. Om du kommer till 131 och ska ha 31 är det alltså ändå rätt. I de fall SI-enheter används är det siffran på enheten och inte den på skärmen som gäller.
Kontroller kan försvinna eller glömmas. Leta inte mer än 5 minuter efter en kontroll.


 

----

 

Välkomna till en ny träningssäsong!

Under den tid som vi inte kan träffas och träna tillsammans på tisdagskvällarna kommer TK att erbjuda veckans bana. Karta finns alltid att ladda ner här på Tisdagsträningssidan. Ibland finns även några kartor utskrivna och finns vid start/mål som man kan använda. Ibland finns kontroller utsatta, ibland inte. Banan finns på Livelox så att man kan använda Usynlig-O eller tex Garmin O-range.
Vi hoppas att vi snart kan träffas och träna tillsammans snart igen!
 

Rulla ner på sidan för att se det preliminära programmet!

Inför varje träning kommer publiceras aktuell information här på tisdags-sidan och/eller i ”Kalendern” (några dagar före träning). Ev ändringar i programmet publiceras såklart också på hemsidan.

Samåkning från MaxLab i Lund 17.30 om inget annat anges. Läs/skriv om samåkning på Lunds OKs sida på facebook https://www.facebook.com/pages/Lunds-OK/206469325505  

Observera att träningarna och särskilt samlingsplatsen är preliminära än så länge.

 

Datum

Plats

Träning

Ansvarig

5 jan

Stallet

Kontrollplockning /Poäng-jakt

Micke

12 jan

Stallet

Linje-OL

Micke

19 jan

Stallet

Kartminne

Fabbe

26 jan

Stallet

Individell keps-OL

Sara + Kyrre

2 feb

Stallet

Nattcup om det går

Petra + ?

9 feb

Genarp Risen

Nattcup om det går

Mix + Eva-Lotta

16 feb

Lund Sankt Hans

Nattcup om det går

Olivia + Fabbe

23 feb

Stallet grillplatsen

Styrke Keps-OL om det går

Lotta

2 mars

Stallet

Kompassgaffel-aktigt

Johan

9 mars

Vomb??

Kompass/Fönster-OL alt. snedda för gul grupp

Petra

16 mars

Romeleåsen

Kullatorpet

Sista säkra / Mentorsträning

(endast LOKare)

Pontus

23 mars

Skryllegården eller Stallet

Vägval, i par eller själv

Fabbe

30 mars

Stallet

Bäver-OL, linje OL

Petra

6 april

Torna Hällestad – Åsarna

Höjdkurvor. Slingor / Gul går i grupp.

Lotta

13 april

Bokskogen

Höjdkurvor

Pontus

20 april

Genarps IP

Mentorskapsträning / Korridor-OL

Eva-Lotta

27 april

Skryllegården/Måryd

10MILA-träning

Johan

4 maj

 

Klubbmästerskap Sprint? Eslöv Evening sprint?

-

11 maj

 

Sprint, EES?

-

18 maj

 

Sprint, EES?

-

25 maj

Skrylle eller Lund

Sprintstafett

Lotta

1 juni

 

Lilla 5-dagars Frosta

 

Uppdaterad: 14 JAN 2021 22:55 Skribent: Eva-Lotta Bengtslin
Epost: Adressen Gömd

20170130_sponsorer

Sankt Hans eXtrem

Postadress:
Lunds OK - Orientering
Box 2119
22002 Lund

Kontakt:
Tel: 046201639, 046143989
E-post: This is a mailto link

Se all info