Hoppa till sidans innehåll

Torsdagsträningar i Lund vintern 2021-2022


Nu drar vi igång träningarna i Lund på torsdagar.

Med start den 11 november utgår träningen från Fäladsskolan i Lund. Även om träningen arrangeras av ungdomskommittén riktar den sig till alla LOK:are.
Träningen startar kl 18.45. Omklädningsrummen öppnas cirka 18.30. Välkomna!

Samling vid Fäladsskolans idrottshall: https://goo.gl/maps/WsKJTgzSPPM8Qrra7 
(f.d. Svenshögsskolan), nordöst om Fäladstorget. (Ej att förväxla med Fäladsgården eller Fäladshallen). Parkering görs tex vid ICA, eller vid Fäladshallen (på andra sidan Svenshögsvägen).

Träning i tre olika grupper, alla börjar kl. 18.45 och pågår ca 1 timme. Efter löpträningen är det inne/styrketräning kl 20-21.
Träningsprogram/detaljer för alla grupper brukar publiceras på Lunds OKs Facebook-sida senast på onsdagen före träningen.

Vit grupp: varvar varannan vecka inne och ute. Fram till jul är det utomhusträning udda veckor och inomhus jämna veckor. Program är utskickat på ungdoms-maillistan. Har du inte fått programmet? hör av dig till This is a mailto link

Gul grupp: löpträning ute. Utrustning: lampa och reflexväst. Reflexväst är obligatorisk! 

Övriga: Löpträning ute för alla från ca 12 år (även vuxna och juniorer). Olika typer av intervaller och backträning mm. Vi anpassar övningarna så att gruppen håller ihop men alla kan springa sitt tempo. Föräldrar är hjärtligt välkomna att vara med och springa medan barnen tränar med sin grupp! Samling utanför Fäladsskolan ombytta före 18.45. Vi kör intervaller på cykelväg varannan vecka och backe varannan vecka. Fram till jul är det backträning jämna veckor. Löparskor rekommenderas när det är intervallträning. Pannlampa och trailskor/OL-skor rekommenderas när det är backträning. Reflexväst är obligatorisk! (Finns billiga t.ex. i sportbutikerna, bensinmackar, HM och Biltema).

Styrketräning inne kl 20:00-21:00: Cirkelträning med efterföljande stretch. Cirkelträning med inriktning på muskelgrupper som vi som löpare har nytta av. Detta pass vänder sig i första hand till de som är 12 år och uppåt. Yngre kan också vara med men då i föräldrars sällskap eftersom det är viktigt att man utför övningarna rätt för att inte skada sig.

OBS. Lämna inga värdesaker i omklädningsrummen. Lunds kommun och Polisen informerade oss i mitten av oktober om att det (tyvärr) redan har förekommit stölder i obemannade omklädningsrum, det var den gången på Gunnesbo IP. Till löpträningen kan man förvara sina värdesaker inlåsta i sin bil. Till styrketräningen (inneträningen) rekommenderas att ni tar med era värdesaker in i hallen, ev även väskor och värdefulla kläder.

Som sagt: Alla är varmt välkomna att delta på dessa träningar!

 

Preliminärt program för löpträningen

Vi kör intervaller på cykelväg varannan vecka och backe varannan vecka. Fram till jul är det intervaller udda veckor och backträning jämna veckor. Löparskor rekommenderas när det är intervallträning. Pannlampa och trailskor/OL-skor rekommenderas när det är backträning.
Träningsprogram/detaljer för alla grupper brukar publiceras på Lunds OKs Facebook-sida senast på onsdagen före träningen.

----

Den 3 mars-22 byter vit grupp till orienteringsträning på Stallet på torsdagar. I mars är det alltså inte längre någon inneträning i Lund för de yngre ungdomarna. För övriga (gul, orange, lila ungdomar och vuxna) fortsätter löpträning och cirkelgympan i Lund några veckor till (så länge det är vintertid).

Uppdaterad: 05 NOV 2021 22:50 Skribent: Anders Ericsson/Eva-Lotta Bengtslin
E-post: Adressen Gömd

Sankt Hans eXtrem


Sprattelgubben
Köp god choklad
Moroten och Piskan - Din lunchrestaurang på LTH

Actic Olympen - Din träningsanläggning
Skult - Ditt bästa klipp
Bra cykelhandlare i Lund
Mossagården - Alltid ekologiskt Gårdsbutik, Café, Festival, E-handel
Lundachark - Din köttbutik
Tesika - Bra företag!

Postadress:
Lunds OK - Orientering
Box 2119
22002 Lund

Kontakt:
Tel: 0
E-post: This is a mailto link

Se all info